Foto: ANP

Merry Lockdown: loop een lichtjesroute

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Een extra lange kerstvakantie én een totale lockdown. Hoe kom je die door? Kidsweek schiet te hulp met tips om de dag door te komen. Idee voor vandaag: loop een lichtjesroute.

In de donkere dagen voor kerst fleurt kerstverlichting de boel gezellig op. In het centrum van jouw stad of dorp zijn er vast veel lampjes te vinden, maar waarschijnlijk ook in jouw eigen buurt. Die lampjes zijn natuurlijk vooral goed te zien als het donker is, maar ook als het schemert kun je ze al goed bekijken. Tijd dus voor een lichtroute-tocht!

Route uitzetten

Zo'n wandeltocht heeft natuurlijk een goede voorbereiding nodig. Pak een ouderwetse kaart erbij of zoek op Google Maps jouw buurt op. Bedenk welk rondje je leuk vindt om te lopen. Tip: loop niet door verlaten straten, maar vooral door woonwijken. Daar is de kans groter dat je leuke lampjes tegenkomt. 

Actief onderweg

Trek een warme jas en handschoenen aan, sla een sjaal om en zet een muts op. En dan is het tijd om op pad te gaan! Vind onderweg alle lampjes die in de buurt zijn opgehangen. Je route nog actiever maken? Doe het spelletje 'spot de kleur'. Kies een kleur uit en probeer bijvoorbeeld zo veel mogelijk rode lampjes te vinden. Of doe een wedstrijdje: wie ziet als eerste een verlichte kerstman? Of maak er een bingo van waarbij je verschillende verlichte voorwerpen moet afstrepen: een kerstster, rendier van lampjes of een kerstman die licht geeft. Wie heeft als eerste z'n bingokaart vol? 

Anderen lazen ook: Merry Lockdown: bouw een fort en Merry Lockdown: bak je eigen Scookjes.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook