binnen zitten corona

Tips voor binnenzitters door corona (deel 2)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Geen sport, geen feestjes, geen school. Tijd genoeg dus om wat nieuwe thuis-trucs te proberen! Om blij te blijven of om het binnen wat gezelliger te maken.

schep

1. Speelgoedschep

Eindelijk eens tijd om die berg legostenen in de hoek van je kamer op te ruimen? Maak het jezelf makkelijk en knip eerst dezeuit een oude melkcontainer. Spoel hem wel eerst even schoon. Daarna is opruimen een fluitje van een cent.

2. Onbeperkt ophangen

Een uitpuilende kast, een snelgroeiende stapel over de leuning van je bureaustoel en ligt ook de vloer bezaaid met kleding? Dan ken je dit trucje waarschijnlijk nog niet. Je hebt nodig: kleding (duh), hangers en lipjes van blikjes (frisdrank). Haal je hangers uit de kast. Je kunt de kleding er gewoon aan laten zitten. Schuif het lipje over de haak van een hanger en haak nu een tweede hanger in het andere oog van het lipje. Nu zitten de hangers aan elkaar vast én – nog belangrijker - hangen ze op een andere hoogte. Zo passen er meer hangers in de kast. Hoera!

3. Schone sneakers

Waren de zolen van je sneakers wit, maar zijn ze dat ondertussen al lang niet meer? Dan is dit trucje het proberen waard. Je hebt nodig: een paar vieze sneakers, een tandenborstel (let op: hierna kun je ’m niet meer voor je tanden gebruiken), tandpasta en een doekje.

Doe wat tandpasta (gebruik geen gel, maar bijvoorbeeld een whitening tandpasta) op de tandenborstel. 1 Borstel vervolgens goed over de zijkant van je zool. 2 Overal geweest? Pak dan het doekje erbij en veeg de tandpasta eraf. Het doekje eerst even onder de kraan houden of een sopje maken, is geen overbodige luxe. Yes, je sneakers zijn nu weer een stuk schoner en witter!

Tip: Zijn je sneakers weer als nieuw, maar ruiken ze absoluut niet fris? Stop ze in een zak en leg het pakketje in de vriezer. De bacteriën die voor deze stinklucht zorgen, verdwijnen dan als sneeuw voor de zon.

Deel je trucs!

Helemaal blij met het resultaat van een van deze lifehacks of heb je een eigen thuis-truc die ook superhandig is voor andere lezers? Laat het ons weten via een mailtje naar redactie@kidsweek.nl

Anderen lazen ook: Tips voor binnenzitters door corona (deel 1).

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps