Foto: ShutterStock

Zo ben je thuis toch even op vakantie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Een saaie kerstvakantie thuis? Met deze tips waan je je voor een dag toch even in je favoriete vakantieland.

Frankrijk

Wil je een dag het gevoel hebben dat je in Frankrijk bent? Haal dan stokbrood, brie en druivensap bij de supermarkt. Doe een spelletje jeu des boules of kijk de film Ratatouille.

Oostenrijk

Vandaag is het tijd voor wintersport. Heb je thuis een gladde vloer? Trek dan dikke sokken aan en glij heen en weer over de vloer. Bij zo'n winterse dag hoort natuurlijk warme chocolademelk met marshmellows. Om nog meer in het Oostenrijkse gevoel komen, kun je bijvoorbeeld The Sound of Music of Sissi kijken.

Engeland

De kans is groot dat het weer hier al een beetje lijkt op dat in Engeland, grauw en grijs. Organiseer vandaag een echte high-tea met Engelse thee of haal een zak Engelse drop. Zin om heerlijk in de kerststemming te komen? Kijk dan de film Love Actually. Meer zin om te lachen? Kijk dan een film of wat afleveringen van Mr. Bean

Noorwegen

Om helemaal in de winterse sferen te blijven, kun je een dagje naar Noorwegen. Houten kerstversiering past helemaal bij Scandinavië, dus ga het bos in en knutsel met wat je daar vindt. Hang vrolijke kerstlichtjes op en zet daarbij kerstmuziek of Frozen aan.

Italië

Uiteraard hoort bij vandaag een groot bord pasta of een pizza. Maar bij een winterse vakantie naar Italië horen ook de Alpen en veel sneeuw. Ligt die niet buiten? Knutsel dan zelf binnen sneeuwbollen. Kijk vandaag de film De Boskampi's, die is gebaseerd op Italiaanse maffiafilms. 

Anderen lazen ook: Merry Lockdown: loop een lichtjesroute.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook