Foto: Unsplash

Zo ga je toch knallend het jaar uit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

In meerdere steden mag er dit jaar geen vuurwerk worden afgestoken. Wordt het dan een saaie rustige boel? Met deze alternatieven ga je toch knallend het jaar uit!

1. Ballonnen knappen

Wat geeft altijd een harde knal? Ballonnen natuurlijk! Blaas er een paar op, spring er dan op of prik ze voorzichtig met een vork kapot. 

2. Potten en pannen

Om een flinke tijd lawaai te maken, kun je het beste een trommel maken. Niet zomaar eentje: maar met een pan en een pollepel. Sla met de lepel zo hard als je kan op de achterkant van de pan. Dat maakt een flink kabaal.

3. Bubbeltjes-plastic

Oké, dit knalt niet zo hard als vuurwerk. Maar geeft toch een leuk geluid. Wil je dus voor een wat rustigere variant gaan en toch even knallen. Zoek dan bubbeltjes-plastic uit oude verpakkingen en ploppen maar!

4. Confetti-kanonnen

Op zoek naar een vrolijke knal? Ga dan voor een confetti-kanon! Dat geeft niet alleen een leuke knal, maar ook gelijk een vrolijke regen vol kleurtjes.

5. Kindervuurwerk

Er is dan wel een vuurwerkverbod op sommige plekken, kindervuurwerk mag je gewoon nog afsteken. Dus pak de knalerwten, knetterballen en sterretjes er maar bij.

Let op: ruim alle rommel die je maakt weer op. Het is niet goed voor de natuur als er ballonnen of confetti blijft slingeren. En maak al het lawaai lekker buiten. Wel zo fijn voor de rest thuis.

Anderen lazen ook: Vogels vluchten voor vuurwerk

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook