Foto: Unsplash

Deze YouTube-kanalen helpen je met je schoolwerk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Het kan best lastig zijn om aan school te werken nu je thuis moet blijven vanwege het corona-virus. Met deze YouTube-kanalen wordt leren vanzelf leuk.

Geflipt?!

Iedere schooldag maken juf Marijke en meester Christiaan een video op het kanaal Geflipt?! In de video's voor groep 5, 6, 7 en 8, leer je elke dag iets nieuws. De filmpjes worden niet snel saai, want taal en rekenen worden afgewisseld met een spelletje of een mop. In iedere aflevering zit ook nog een roze badeend verstopt!

FreekTV

Bioloog Freek Vonk ken je waarschijnlijk al van zijn tv-programma's over dieren. Speciaal voor alle kinderen die nu thuis moeten leren is hij een nieuwe serie op zijn YouTube-kanaal begonnen: Meester Freek. Daar kun je nu regelmatig een les over dieren bekijken. De eerste video over het sloomste dier ter wereld kun je hier zien:

Les van Anne

Kun je nog wat hulp gebruiken met rekenen? Kijk dan eens op het kanaal Les van Anne. Voor groep 5 en 6 kun je daar verschillende uitlegfilmpjes kijken over bijvoorbeeld kommagetallen, breuken en rekenen met geld. 

Welkom in de Geschiedenis

De sketches van Welkom in de Geschiedenis heb je misschien al eens op tv gezien, maar staan ook op YouTube. De filmpjes zijn niet alleen grappig, ze zijn ook nog eens heel leerzaam. Leer bijvoorbeeld meer over de tijd van de Romeinen of de Gouden Eeuw. Zoals in deze quiz over arm en rijk:

IVN Natuureducatie

Wat leeft er allemaal in de grond? Hoe overwinteren dieren? IVN Natuureducatie legt het uit! Met de natuurlessen leer je bijvoorbeeld over het weer en kun je zelf proefjes doen. Maak bijvoorbeeld zelf een wolk of je eigen regenmeter. 

Anderen lazen ook: 5 tips om thuis aan je schoolwerk te werken.


De leukste krant van Nederland thuis ontvangen? Neem een abonnement! Nu 13 weken voor € 17,50.
Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram of via onze nieuwsbrief.  

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wat fijn dat er voor andere kinderen hulp is met schoolwerk zelf heb ik het niet nodig denk ik maar ik vind het heel fijn om dit te zien!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps