vrachtwagen zwaaien corona

Door corona mogen Bart (10) en vader alleen naar elkaar zwaaien

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Bart (10) heeft zware astma en mag sinds het corona-virus zijn ouders een tijdje niet zien. Om elkaar toch te kunnen zien rijdt zijn vader af en toe langs in zijn vrachtwagen.

Vorig jaar kreeg Bart een zware astma-aanval waarna hij naar het ziekenhuis moest. Na een lange herstelperiode is hij nu weer opgeknapt. Maar het corona-virus kan gevaarlijk voor hem zijn.

Eigen gezondheid

Bart zijn ouders hebben allebei een vitaal beroep: moeder Martine werkt bij de bloedbank en vader Wouter rijdt op de vrachtwagen. Voor zijn eigen gezondheid logeert Bart daarom nu bij zijn opa en oma. Het is alweer tweeënhalve week geleden dat-ie zijn ouders heeft gezien.

Omdat Bart zijn vader vrachtwagenchauffeur is kan-ie soms langs rijden. Dan spreken de twee af om naar elkaar te zwaaien. 'Ik liet hem weten dat ik langs zou rijden en daar stond hij met zijn vlag', vertelt vader Wouter aan Hart van Nederland. 'Het liefst wil je uitstappen en hem knuffelen, maar dat kan nu niet.'

Filmpje

De opa van Bart maakte een filmpje van hoe vader en zoon naar elkaar zwaaien en zette dat op Facebook. Die kreeg flink wat likes en reacties. Totdat de twee elkaar weer mogen vasthouden blijft vader zo vaak mogelijk langsrijden. 

Meer lezen over corona? Hier vind je al onze artikelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

INTERESANT NIEUWS

Ik find het just kunnen me mag hem toch wel vatsoenlijk uitswaaien

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps