spelletjestips

De leukste spellen voor thuisblijvers (deel 2)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
sw
Sytse
Wilman

Heerlijk zo'n kerstvakantie maar er is vrij weinig te doen door alle maatregelen. Dit is dus de ideale tijd om nieuwe spelletjes uit te proberen. Kidsweek geeft de leukste spellentips voor binnenblijvers.

Burgemeester van je stad

In Tiny Towns ben jij burgemeester. Zoals de titel al zegt ben jij de baas over een klein stadje. Het bos eromheen zit vol gevaarlijke roofdieren. Je kunt niet te veel bouwen. Daarom moet je goed omgaan met de ruimte. Er zijn zestien plekken waar je gebouwen kunt neerzetten. Die leveren punten op. De regels zijn redelijk eenvoudig. Toch kun je steeds weer een nieuw plan bedenken om te winnen. Let wel op dat je de Nederlandse versie koopt, want het is lastig om de regels in het Engels te snappen.

Lijkt dit je een leuk spel, maar wat ingewikkeld? Dan kun je ook kiezen voor Machi Koro. Ook dan moet je gebouwen maken, maar het is allemaal iets sneller en gemakkelijker. Voor fans zijn er allerlei extra doosjes met uitbreidingen voor nog meer afwisseling.

Informatie: Tiny Towns kost ongeveer € 40, een spelletje duurt zo’n 45 minuten. Machi Koro is te koop voor € 17 en je bent een half uurtje per spel bezig.

Juniorversies van bekende spellen

Sommige spellen voor volwassenen zijn ook speciaal voor kinderen gemaakt. Ticket to Ride: Mijn eerste reis, bijvoorbeeld. Dat spel draait om het kopen en neerleggen van treintjes. In Het Stenen Tijdperk: Huttenbouw & Avontuur ga je als holbewoner op pad. Catan Junior is ook een goed gelukte juniorversie van het bekende spel.

Informatie: Deze spellen kosten ongeveer € 25 en een potje speel je in ruim een half uur.

Zoeken op zolder

De meeste spellen op deze pagina’s zijn best nieuw. Natuurlijk zijn er ook een hoop oude spellen die nog steeds leuk zijn om te spelen. Ze zijn te koop, maar misschien liggen ze wel ergens op zolder of kun je ze van iemand lenen.

Ga bijvoorbeeld op zoek naar een fijn legpuzzel met lekker veel stukjes. Iedereen in huis kan helpen alle stukjes op de goede plek te krijgen. Als je het zat bent, ga je gewoon de volgende keer verder.

Voor echte speurneuzen is Cluedo een geschikt spel. De spelers moeten een moord oplossen. Wie heeft het gedaan? Waar in huis gebeurde het? En wat was het moordwapen? Wie dat als eerste weet, wint het spel. Een gokje wagen kan natuurlijk ook.

De kans is ook groot dat je het populaire De Kolonisten van Catan kunt kopen. In dat spel moet je straatjes, dorpjes en steden bouwen op een eiland. Om dat te doen, heb je grondstoffen nodig. Maar pas op: als iemand zeven gooit met de dobbelstenen, gaat de struikrover op pad…

Andere oude spellen om naar uit te kijken zijn dobbelspel Yahtzee, denkspel Mastermind of het beroemde Monopoly.

Anderen lazen ook: De leukste tips voor thuisblijvers (deel 1).

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook