Foto: Unsplash

Deze online lessen zijn leuk én leerzaam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Neehee, niet weer die taaloefeningen en rekensommen! Heb je even genoeg van je schoolwerk? Kijk eens naar deze online lessen, waar je bijvoorbeeld leert tekenen of acteren.

Tekenles van Donald 

Heb je wel eens geprobeerd iets na te tekenen? Dat kan best moeilijk zijn. Daar heeft weekblad Donald Duck wat op bedacht! Met tekenvideo's laten ze zien hoe je bijvoorbeeld Donald, maar ook Mickey Mouse en Pluto kunt tekenen. 

Méér muziek in de klas

Nu je geen muziekles meer kunt volgen in de klas, heeft Méér Muziek in de Klas filmpjes voor thuis gemaakt. Op hun site vind je korte filmpjes met Ilse de Lange over verschillende muziekstijlen, zoals rock of pop. Of ga alvast op vakantie met Buddy Vedder en Roel van Velzen. 

Anne's videodagboek
Anne Frank was een joods meisje dat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat in Amsterdam. Haar verhaal werd bekend door het dagboek wat ze in die tijd schreef. Maar wat als ze geen dagboek had gehad, maar een vlogcamera? In een nieuwe videoserie van de Anne Frank Stichting, zie je het leven van Anne in het Achterhuis.

Acteren op Instagram

Hou je van doen alsof en een beetje acteren? Kijk dan eens op de Instagram van theaterjuf Anneke, Buro Bis. Daar heeft ze leuke actieve video's op gezet waarin je bijvoorbeeld leert hoe je een typetje kunt spelen. Of hoe je heel boos of verdrietig kan acteren.

De tekst gaat verder onder de Instagram-post.

Rekenspelletjes
Vind je rekenen maar saai of lastig? Maak er dan eens een spelletje van! Op het kanaal Wijzer over de Basisschool vind je heel veel ideeën voor leuke rekenspelletjes. Train je hoofdrekenen met een eierdoos, oefen tafels met vier-op-een-rij of maak breuken met Lego-stenen. 

Anderen lazen ook: Met deze tv-tips wordt thuis leren leuk.


De leukste krant van Nederland thuis ontvangen? Neem een abonnement! Nu 13 weken voor € 17,50.
Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram of via onze nieuwsbrief.  

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Blij Duimomhoog Juichen ik ben heel blij dat je nu tips kan krijgen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps