binnen zitten corona

Tips voor binnenzitters door corona (deel 1)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Geen sport, geen feestjes, geen school. Tijd genoeg dus om wat nieuwe thuis-trucs te proberen! Om blij te blijven of om het binnen wat gezelliger te maken.

1. Geur voor je humeur

Ooit van de Pavlov-reactie gehoord? De Russische onderzoeker Ivan Pavlov kwam er rond 1900 achter dat als hij steeds een belletje liet horen op het moment dat zijn hond eten kreeg, die na een tijdje al begon te kwijlen bij alleen het horen van de bel. Zo werkt het voor mensen ook. En dat kun je in je voordeel gebruiken! Spuit bijvoorbeeld een tijd lang elke keer als je iets leuks gaat doen een bepaald geurtje op. Na een tijdje word je direct blij als je dat geurtje ruikt. Ook als er op dat moment even niets leuks gebeurt. Dat het werkt, bewijst de geur van zonnebrand. Ook al is het buiten grijs en somber, zodra je dat ruikt krijg je meteen een zomers gevoel.

2. Beter slapen met een deuntje in je hoofd

Lekker slapen en mooi dromen is belangrijk voor je humeur. Volgens slaapdeskundigen helpt muziek daarbij. Zolang het maar een beetje rustige klanken zijn. Maar hoe voorkom je dat je telefoon blijft doorspelen terwijl jij allang in dromenland beland bent? Goed om te weten dat er bijvoorbeeld in Spotify een timerfunctie zit. Stel die in op een half uur, kies een ontspannen muziekje uit en laat die heerlijke dromen maar komen. Kiezen voor het rustgevende geluid van vogels of een kabbelend beekje kan natuurlijk ook.

3. Staar naar fijne foto’s

Familie, vrienden, klasgenoten niet in het echt kunnen zien en aanraken, is niet leuk. Maar naar ze kijken kan gelukkig nog wel. Een goede reden om een hele set foto- of kaartenhouders te maken voor foto’s van iedereen die je nu live moet missen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een ijsblokjesbakje, aanmaakgips en paperclips.

Vul de vakjes van het ijsblokjesbakje met gips dat je volgens de gebruiksaanwijzing mengt met water. Steek er een paperclip en laat een paar uur drogen. Beschilder het gips in kleuren die passen bij de foto.

Tip: In plaats van paperclips kun je ook kleine wasknijpers gebruiken. Of kies voor een ijsblokjesbak met grappige figuurtjes.

4. Rollengarage

Hebben jouw ouders stiekem ook net iets teveel wc-papier ingekocht? Alleen maar mooi en handig voor jou! Verzamel de rollen en bouw een handige opbergplek voor bijvoorbeeld je auto’s, dino’s of sieraden.

Deel je trucs!

Helemaal blij met het resultaat van een van deze lifehacks of heb je een eigen thuis-truc die ook superhandig is voor andere lezers? Laat het ons weten via een mailtje naar redactie@kidsweek.nl

Meer lezen over corona? Hier vind je al onze artikelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

super duper slim hoor Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps