schoolschrijvers

10 schoolschrijvers maken samen een voorleesverhaal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Tien schoolschrijvers die samen een verhaal schrijven. Dat moet wel een spannend verhaal opleveren! Het resultaat isHuisarrest : een voorleesverhaal over kinderen die vanwege een virus hun huis niet uit mogen. 

De schrijvers hebben het verhaal niet alleen geschreven, ze lezen het ook online voor. De samenwerking tussen deze schrijvers leverde het verhaal Huisarrest  op, een idee van stichting De Schoolschrijver en KB de nationale bibliotheek. Met deze serie proberen zij basisscholen te helpen, door op afstand leesplezier te bieden aan kinderen. Na het voorlezen volgt een boekentip ide als e-book te lenen is. 

Vanuit huis

De eerste aflevering is van Maren Stoffels en verscheen maandag 30 maart. Dinsdag maakte collega-schrijver Anna van Praag het verhaal af. Vandaag verschijnt deel 3 dat is geschreven door Pieter Koolwijk. Alle schrijvers filmden hun voorleessessie vanuit hun eigen huis. Wie er allemaal meedoen? Dit zijn ze:

1. Maren Stoffels
2. Anna van Praag
3. Pieter Koolwijk
4. Sanne Rooseboom
5. Marcel van Driel
6. Janny van der Molen
7. Pim Lammers
8. Enne Koens
9. Simon van der Geest
10. Abdelkader Benali.

Fijne onderbreking

Annemiek Neefjes, directeur De Schoolschrijver, vertelt over de serie: ‘Voor veel kinderen is het erg wennen, ineens lesdagen thuis. Luisteren naar een mooi verhaal van een echte schrijver is dan een heel fijne onderbreking. We hebben bewust gekozen voor een actuele setting. Kinderen herkennen zich in de situatie en zullen ontdekken dat juist verhalen en verbeeldingskracht helpen om met ingewikkelde situaties om te gaan.’

De kinderboekenschrijvers die meewerken aan Huisarrest zijn ook Schoolschrijver. Op basisscholen maken zij kinderen enthousiast voor lezen en verhalen schrijven. Dat doen ze met speciale lesprogramma’s. 

De afleveringen zijn sinds maandag 30 maart iedere dag om 14.00 uur te volgen. Terugkijken kan ook, dat doe je via www.jeugdbibliotheek.nl/huisarrest en www.deschoolschrijver.nl/huisarrest.

Anderen lazen ook: 9 tips begrijpend lezen (voor ouders).

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het is erg leuk en leerzaam. Ik raad het zeker aan

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps