Foto: Getty
Uitjes

5 leuke uitjes voor het paasweekend

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Pasen staat voor de deur. In het extra lange paasweekend zijn een hoop leuke dingen te doen in Nederland. Welk uitje kies jij?

1. Wandelen of knuffelen met lammetjes

Pasen is natuurlijk dé tijd van de lammetjes. Wist je dat Texel ongeveer net zoveel schapen als inwoners heeft? Je kunt daar een speciale lammetjestocht fietsen of wandelen. Zo kom je langs de mooiste plekjes van het eiland waar volop lammetjes in de wei staan. Hier vind je meer informatie. 

Texel te ver? Lammetjes knuffelen kan ook op heel wat andere plekken

2. Paaskermis Deventer

In Deventer wordt elk jaar een paaskermis georganiseerd. Je vindt er typische kermisattracties, zoals draaimolens en botsauto’s en het veertig meter hoge reuzenrad. En op zondag 9 april 2023 delen Meneer en Mevrouw Paashaas er eieren uit.

3. Bezoek een kasteel

Gewoon eitjes zoeken is al leuk. Extra bijzonder is het om paaseieren te zoeken in een kasteeltuin. Bij Kasteel de Haar in Haarzuilens kan jij tijdens het paasweekend op jacht gaan naar het gouden ei! Zoek de gekleurde paaseieren in het doolhof, verzamel de letters en ontdek waar de paashaas het gouden ei verstopt heeft.

Ook in het Muiderslot is van alles te doen met Pasen. Zoek paaseieren in de kasteeltuin of maak je eigen paasei in het knutselatelier.

Onder de foto vind je meer paastips!

In de kasteeltuinen van kasteel Haarzuilens en Muiderslot kun je zoeken naar paaseieren. Foto: Getty

4. Varen naar Paaseiland

Tijdens de paasdagen tovert Natuurmonumenten het onbewoonde eiland De Geitenkamp om tot Paaseiland. De paashaas zal op dit eiland eieren van verschillende vogels verstoppen. Want, zoals je allerlei paaseieren hebt: melk, wit en puur, geldt dat ook voor vogeleieren. Elk vogelei ziet er anders uit. Je gaat met een speurkaart op pad om bij al die eieren de juiste vogels te vinden. En wie weet kom je ergens ook nog chocolade-eieren tegen. Hier vind je meer informatie.

5. Bezoek een museum

Ook veel musea organiseren speciale paasactiviteiten. Tijdens het Open Trein Festijn gooit het Spoorwegmuseum in Utrecht bijvoorbeeld alle deuren open. Vier dagen lang worden zoveel mogelijk treinen open gezet, ook die waar je normaal gesproken niet in kunt.

Hier zie je welke musea nog meer een bezoekje waard zijn tijdens de paasdagen. Vrolijk Pasen!

Anderen lazen ook: Wat vieren we de dagen rond Pasen?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook