huiswerk

5 tips om thuis aan je schoolwerk te werken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Lukt het jou een beetje? Thuis rekenen en spelling doen, omdat je door het corona-virus niet naar school kunt? Zo hou je het vol.

In je eentje schoolwerk maken valt vaak lang niet mee. Zonder een juf of meester en de kinderen uit je klas om je heen, kan het best lastig zijn om aan je werk te beginnen én om het vol te houden. 

Met deze tips blijft 'thuis werken' leuk!

1. Sta op tijd op

Lang uitslapen lijkt misschien fijn, maar waarom zou je niet gewoon de wekker zetten op de tijd dat je op een normale schooldag zou opstaan? 's Ochtends ben je nog fit. Bovendien heb je na een frisse start ook energie voor de rest van de dag. Enne, op tijd naar bed gaan helpt natuurlijk ook.

2. Maak een plan

Schrijf op een papier wat je voor school moet doen. Hang het op en streep per dag weg wat je gedaan hebt. Je kunt ook een tijdsplanning met eetpauzes en 'tijd voor leuke dingen' maken. 

3. Beweeg

Om goed te kunnen blijven nadenken, moet je zo nu en dan bewegen. Frisse lucht is natuurlijk het fijnste. Dus als je naar buiten mag van je ouders of verzorgers, loop of ren dan een paar rondjes of ga voetballen of skaten.

Heb je een trampoline? Zet 'm in de tuin of binnen - als het past - en spring jezelf fit.

4. Klets met je vrienden

Bel, app, chat of Skype met een vriend of vriendin als je niets niet begrijpt, of gewoon als je even wilt kletsen.

5. Doe iets anders

Is je schoolwerk af? Ga dan koekjes bakken, knutselen, je kamer opnieuw inrichten of een kaart aan je opa en oma schrijven. Of ga op de bank liggen met een stapel strips en geniet van je vrije tijd!

Anderen lazen ook: 3 tips om je thuis niet meer te vervelen en nog meer knutseltips.

 

De leukste krant van Nederland thuis ontvangen? Neem een abonnement! Nu 13 weken voor € 17,50.
Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram of via onze nieuwsbrief.  

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Vraagtzichaf Blij Blij Juichen Duimomhoog Rentweg Oeps

Het wel goede tips Duimomhoog

ik vind het wel beter dat je werk krijgt want anders leer je niks en heb je niks te doen

Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Oeps Oeps Oeps Oeps Duimomhoog Duimomhoog Juichen Juichen Vraagtzichaf hoi doei

Ik heb zelf een planning gemaakt dan werk ik 2 uur aan school per dag en gym ik 30 min per dag en tussendoor ga ik op me telefoon

Duimomlaag Duimomlaag Duimomhoog Rentweg Oeps Duimomhoog Blij Duimomlaag Duimomlaag Duimomhoog Duimomhoog Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.