Museum kinderen
Voor ouders

7x een onvergetelijk museumbezoek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

Nederland barst van de bijzondere kindermusea. En eindelijk zijn de deuren weer open! Neem je kroost mee naar een ruimtevaartcapsule, maak samen een muziekinstrument, leer hoe je energie uit de wind haalt of raak de maan aan.

Hier stap je in een ruimtevaartcapsule en ontdek je alles over de luchtvaart. Voel wat wind met een vliegtuig doet in een speciale windtunnel, bekijk de 3D-film over de luchtvaart of bestuur zelf een groot vliegtuig. Bijzonder: het museum is gevestigd op de luchthaven van Lelystad. 
 

Swingend Suriname het Tropenmuseum in Amsterdam. Via een ‘geheime lift’ ga je op ontdekkingsreis door de doe-tentoonstelling Sabi Suriname. Vaar op een boot door de jungle, maak geurige Surinaamse hapjes en dans op swingende muziek! Onderweg verzamel je een speciale code voor een lekkere traktatie.
 

In het Museon in Den Haag ga je de wereld en de ruimte te ontdekken. Je leert er van alles; van hoe de natuur werkt tot hoe technologie in elkaar zit. En, heel bijzonder; het is een van de 10 plaatsen op aarde waar een stukje van de maan ligt (dat je mag aanraken)!

Neem een duik in de Middeleeuwen op Slot Loevestein. Ridder en jonkvrouw spelen is nog leuker als je kinderen zich ook echt mogen verkleden. Dat kan op Slot Loevestein, waar je kan ervaren hoe het voelt om in een kasteel te leven. 
 

Kijk naar je favoriete filmfragmenten en maak je eigen filmdebuut in het architectonische hoogstandje Eye in Amsterdam. Daarna kan je neerploffen in het rode pluche voor een van de vele internationale kinderfilms die het Eye vertoont.
 

Lezen saai? Niet in Den Haag! In dit museum maken kinderen kennis met jeugdliteratuur- maar dan op een heel bijzondere manier. In de Voorleestent vliegen beeld en geluid je om de oren en komen woorden tot leven. Met wisselende tentoonstellingen voor alle leeftijden.
 

Stap in een enorme zeepbel in het NEMO. Met maar liefst vijf verdiepingen vol proefjes en spannende experimenten is het NEMO in Amsterdam de plek voor kleine wetenschappers! Maak een schaduwschilderij, leer hoe bliksem werkt en hoe je energie uit de wind haalt. En nog zoveel meer.

Anderen lazen ook: Kunstenaar verdient geld aan lege doeken

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook