Efteling

Dit doen pretparken tegen verspreiding coronavirus

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Ga je binnenkort een dagje naar een pretpark? Dan merk je misschien wel iets van de maatregelen die daar genomen zijn om te voorkomen dat meer mensen besmet raken met het coronavirus.

Elk pretpark heeft andere manieren bedacht om ervoor te zorgen dat bezoekers het coronavirus niet verder verspreiden. 

Afstand

De Efteling ligt in Noord-Brabant. Daar gelden nu speciale veiligheidsadviezen omdat in deze provincie relatief veel mensen zijn besmet. Toch blijft de Efteling open.

Volgens de organisatie is het park groot genoeg om afstand van elkaar te houden. Wel wordt geprobeerd om bezoekers niet te dicht op elkaar te laten staan of zitten. Zo mogen de wachtrijen voor een attractie of de kassa bijvoorbeeld niet te lang zijn.

Schoonmaken

Attractiepark Toverland in het Limburgse Sevenum gaat meer schoonmaken. Niet alleen de wc's en deurklinken, maar ook veiligheidsbeugels van attracties worden vaker gedesinfecteerd.

Minder bezoekers

In Plopsa Indoor in Coevorden mogen tijdelijk maximaal 500 mensen naar binnen. Normaal mogen er 950 bij het park naar binnen.

In Duinrell, Tikibad en in Madurodam gelden alleen de adviezen van gezondheidsorganisatie RIVM: hoest in elleboog, was je handen en blijf thuis als je ziek bent.

Anderen lazen ook: Zo is het om verplicht thuis te zitten door corona.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook