basisschoolleerlingen kwijt

Duizenden basisschoolleerlingen zijn 'kwijt'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Het lukt gemeenten en scholen maar niet om contact te leggen met zo'n 7000 basisschoolleerlingen. Ook met hun ouders krijgen ze geen contact. Dat vertelt een onderwijsorganisatie.

Nu de scholen dicht zijn moeten kinderen thuis leg volgen. Maar sommige leerlingen komen niet naar school om lespakketten op te halen. En het lukt leraren en leerplichtambtenaren niet om contact te krijgen met de gezinnen.

Voorrang

De onderwijsorganisatie maakt zich zorgen over de groep leerlingen waar geen contact mee is. 'Het gaat vaak kinderen in kwetsbare situaties, die soms te maken hebben met huiselijk geweld.' Op hun site schrijven ze dat ze voorrang geven aan het opsporen van deze kinderen. Dat doen ze niet alleen, maar samen met gemeenten en jeugdzorg.

De komende weken gaan leerplichtambtenaren bij probleemgezinnen in alle gemeenten langs. Niet om ze te beboeten, maar om contact te leggen. Ook willen ze proberen te regelen dat de kinderen terecht kunnen bij de noodopvang op school.

Middelbare scholen

Ook in het middelbaar onderwijs krijgen verschillende scholen geen contact met sommige leerlingen. Het is niet bekend om hoeveel jongeren het precies gaat.

Meer lezen over corona? Hier vind je al onze artikelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Nu de scholen dicht zijn moeten kinderen thuis leg volgen.

Leg volgen? Jammer!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps