oma bep

Gepensioneerde oma door corona weer aan het werk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Door het corona-virus werken mensen in de zorg veel en hard! Oma Bep (66, tweede van links op de foto) uit Zwolle was verpleegkundige en ging vorig jaar met pensioen. Nu gaat ze toch weer aan het werk om een handje te helpen.

Na 42 jaar gewerkt te hebben als verpleegkundige ging oma Bep vorig jaar zomer met pensioen. De laatste jaren werkte ze op de longafdeling van de Isala Klinieken in Zwolle. Daarvoor op de longafdeling van de Weezenlanden in Zwolle.

Logeren

Oma was na haar pensioen vaker thuis. Een fijne tijd voor haar kleinkinderen, die konden ineens vaak komen logeren. 'Dat doen we het liefst elke vakantie', vertelt Robert (7). 'Ik ging dan met mijn broer Olaf (12) en mijn zus Sarah (9) daar logeren. Soms wel vier nachtjes!' Ook de neven en nichten van Robert kwamen regelmatig logeren. 

Toen oma Bep van het corona-virus hoorde heeft ze zich aangemeld voor een kletslijn voor oudere mensen in Zwolle. Ze wilde meer doen. Het ziekenhuis wilde graag dat ze weer kwam werken. En nu werkt ze sinds vorige week maandag weer in haar oude ziekenhuis. Op haar eigen afdeling.

Erg stil

Oma Bep laat weten dat de afdeling er heel anders uit ziet nu. Het is er stil en er is bijna geen bezoek. Ook haar kleding is anders dan vorig jaar. Ze draagt een wit pak met daaroverheen een blauwe, een mondkapje en een haarnetje.

Contact met haar kleinkinderen heeft ze bijna dagelijks. Robert: 'Dan belt ze met ons en leest ze een verhaaltje voor via de telefoon voor Sarah en mij als we in ons bed liggen. Dat is erg fijn en gezellig!'

Trots

Robert is erg trots op zijn oma en hoopt dat het virus snel verslagen wordt. 'Ik stuur nu veel appjes aan oma en blijf zoveel mogelijk binnen om te zorgen dat corona stopt. Want als er geen virus meer is dan kan oma stoppen met werken en kan ik weer bij haar logeren!'

Meer lezen over corona? Hier vind je al onze artikelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dat die oma het heel goed doet, dat ze weer aan het werk gaat. Dat kunnen ze wel vaker doen, maar alleen als ze er nog veel van weten en nog niet te lang met pensioen zijn. Duimomhoog

Blij dat die oma zo veel voor een anders zorgt

Ga zo door oma Bep. Door mensen als u gaan we het wel redden !

Heel erg fijn voor u

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps