beeld pixabay

'Het virus houdt niet van lente' en andere corona-onzin

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Over het coronavirus wordt heel veel onzin beweerd, vooral op social media. Zo zou je jezelf kunnen testen door je adem in te houden. Nonsens! Vijf fabels op een rij. 

Als het straks lente wordt, verdwijnt het virus vanzelf…

Klopt jammer genoeg niet. Volgens de wereldgezondheidsorganisatie WHO kan het virus zich bij elke temperatuur verspreiden, dus ook met warm en vochtig weer. Een warme lente, of zelfs een snikhete zomer, gaat het virus dus niet uitroeien.

Als je de pijnstiller ibuprofen slikt, word je alleen maar zieker…

Dit bericht doet hardnekkig de ronde, maar is niet waar. Zelfs de Franse minister van Volksgezondheid twitterde het rond. Volgens de geruchten zouden wetenschappers van de Universiteit van Wenen ontdekt hebben dat ibuprofen de klachten van corona-patiënten erger maakt. Maar de universiteit van Wenen ontkent dat er daar ooit onderzoek naar is gedaan. Nepnieuws dus.

Besmetting kun je opsporen door je adem in te houden…

Als je tien seconden je adem in kunt houden, heb je geen corona. Een bericht waarin dat beweerd wordt, gaat sinds vorige week rond. Het bericht zou komen van de Amerikaanse Stanford University. De universiteit heeft zelf verklaard dat er niets van klopt. Je adem goed in kunnen houden is handig bij onder water zwemmen, maar over corona zegt het niets.

Steeds kleine slokjes water drinken helpt…

Volgens dat advies, dat ook zogenaamd van de universiteit van Stanford komt, zou je iedere vijftien minuten een slokje water moeten drinken om te voorkomen dat je besmet raakt met het coronavirus. Klopt niks van. Voor je gezondheid is het inderdaad belangrijk om genoeg water te drinken, maar dat hoeft zeker niet elk kwartier.

Vitamine C bestrijdt het virus…

Ook al niet waar. Het klopt dat voldoende vitamine C innemen een klein beetje kan helpen om niet verkouden te worden, maar tegen corona beschermt het niet. Er loopt op dit moment in de Chinese provincie Wuhan wel een onderzoek waarin wetenschapers kijken of het inspuiten van vitamine C kan helpen, maar hier zijn nog geen resultaten van bekend.

Anderen lazen ook: Kan ik nog buiten spelen?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

cool!!!!!!!

Ik vond het leuk om te lezen Blij

Leuke kids week krant

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps