tv-tips thuis leren

Met deze tv-tips wordt thuis leren leuk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Whaaa! Elke dag thuis aan je schoolwerk. Om gek van te worden! Maar thuis leren, kan ook best leuk zijn. Kijk maar!

Biologie met De Buitendienst

Corona komt je inmiddels vast de neus uit. Maar hoe komt het virus eigenlijk je lijf in? En wat gebeurt er dan precies? Verkleedt als virus en als cel leggen Matthijs en Sosha dat aan je uit. Ze duiken een immuunsysteem-doolhof in om te laten zien hoe het virus zich daar gedraagt en hoe je ervan af komt. Je ziet het hier

Taal met Cinekid

De taalles begint in deze coronatijd niet met een instructie van de juf of meester, maar met een film. Cinekid heeft namelijk vijftien van de beste jeugdfilms op NPO Start gezet en die zijn voor iedereen gratis te bekijken. Na afloop wel even een korte recensie maken. Dan heb je straks vast een tien voor taal.

Zelfstandig werken met Zapplive Extra

Zijn je ouders even te druk te helpen? Dan is het tijd voor zelfstandig werk. Zet zelf de tv aan, en schakel zelf in op Zapplive Extra. Daar zit elke dag een expert voor je klaar om vragen te beantwoorden, die je natuurlijk zelf stelt. Ook krijg je tips voor hoe je jezelf het beste zelf kunt vermaken. Word je nóg zelfstandiger van! (elke schooldag van 13.00 tot 15.30 uur op NPO Zapp)

Bevo met Klokhuis Maakt

Heb je het knutselen met wc-rollen nu wel gezien? Volg dan een Masterclass bij Het Klokhuis. Je leert daar allemaal dingen die je anders nooit had geleerd. En als je vastloopt kun je live een vraag stellen aan een expert. Verblijf jij je juf straks met een vette goocheltruc? Of je meester met een andere skill waarin je straks de master bent? (elke dag live op Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, TikTok en www.hetklokhuis.nl)

Gym met KvK en Zappsport

Geen gym en ook niet sporten. Waar moet je dan heen met al je energie? Dans die eruit met Kinderen voor Kinderen. Elke schooldag staat er een nieuwe dansvideo klaar, natuurlijk op een KvK-hit. (elke schooldag op www.youtube.com/user/ClubKVK) Ook Zappsport laat je dansen, maar dan op TikTok. Elke week leer je een nieuwe choreografie. Niet zo’n danser? Volg dan een work-out of doe een challenge bij een bekende sporter en sport jij straks als een pro. (op alle social-kanalen van Zappsport)

Anderen lazen ook: Deze YouTube-kanalen helpen met je schoolwerk.

 

De leukste krant van Nederland thuis ontvangen? Neem een abonnement! Nu 13 weken voor € 17,50.
Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram of via onze nieuwsbrief.  

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.