brief saartje

Saartje (10) schrijft over het corona-virus

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

'Het coronavirus. Het is groot in het nieuws, iedereen praat er over. Maar hoe is dat voor mij?' schrijft de tienjarige Saartje.

Soms vind ik het heel vervelend dat iedereen er over praat, want soms denk je: 'Yes eindelijk van dat coronavirus af', en dan begint er weer iemand over hoor! Eerst dacht ik och yes geen school. Maar nu vind ik het jammer dat ik niet naar school mag, want je ziet je vrienden en vriendinnen niet. En dat is heel stom. Je moet jezelf ook de hele tijd maar bezig houden. Je mist ook een hele boel van wat je eigenlijk had moeten leren. Dan ga je achter lopen.

Klein trapveldje

En al het sportgebeuren gaat allemaal niet door. Zo ging de laatste schaatsles niet door en al de trainingen en voetbalwedstrijden zijn ook afgelast. Dat vind ik echt superirritant. En de club is ook verboden terrein. Waardoor ik nu op een klein trapveldje moet gaan sporten. Daar zijn ook nog eens heel veel andere kinderen.

Eigenlijk zitten er alleen maar nadelen aan vast. Ik dacht eerst 'Ow alleen maar een klein virusje', maar nu denk ik er een stuk anders over. Het is best wel heftig, want het is nog bijna nooit gebeurd dat alle scholen in heel Nederland dichtgaan.

Hele dag springen

Ik vind het maar stom. Alleen maar thuis zitten niksen. Sommige kinderen vinden het leuk om gewoon de hele dag te gamen, maar ik vind gamen maar stom. Nou is net wel de trampo opgezet zodat we gewoon de hele dag kunnen springen. En natuurlijk voetballen!!! Ik vind het verschrikkelijk om de hele dag thuis te zitten en les te krijgen van je moeder.

Of van je vader. Het is vaak erg vervelend als je les krijgt van je vader of moeder. Want soms dan snap je het zelf maar dan denken je ouders dat je het niet snapt. Op school is het fijner want dan krijg je onderwijs van een juf die heeft gestudeerd voor juf te zijn. Het is ook vervelend als je ouders allebei in een vitaal beroep werken. Want dan moet je weer daar naartoe en dan weer ergens anders naar toe.

Geen markt in China

Ik heb dit bijvoorbeeld geschreven bij een opvang in mijn moeders werk. Daar ben ik ook pas voor de derde keer. Het is best wel erg wennen als je in een keer weer naar een andere plek moet zoals: eerst zat je gewoon op school, dan zit je thuis en nu zit ik bij een opvang waar ik niemand ken. Laten we zeggen als er nou in China nooit een markt was geweest dan zou nu niet de hele wereld op zijn kop staan.

Dit verhaal werd geschreven door Saartje Rewijk (10 jaar)

Anderen lazen ook: Bart (10) en zijn vader kunnen door corona alleen maar naar elkaar zwaaien.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dat is mooi gezecht hoor ik meddelijde met je!!

Ik vindt het aan de enekant stom en aan de anderen kant ook weer leuk maar ik mis me vrienden weekelijks

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps