thuis leren

Thuis leren? Zo vul je je dag leuk en zinvol in!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Door het corona-virus is er geen school en zitten veel kinderen en ouders thuis. Zelf je dag indelen kán lastig zijn nu iedereen thuis is. Met deze tips vul je de dag op een leuke en zinvolle manier in.

Op school werken ze met dagritmes. En dat doen ze natuurlijk niet zomaar. Het ene kind heeft dit meer nodig dan een ander. Iedereen is daar anders in, en elke ouder kent zijn kind het beste. Maar het is dus goed om een vaste indeling voor je dag te maken. 

Vaste tijden

Zorg dus voor structuur en regelmaat. Kijk naar hoe laat de 'schooldag' zou beginnen en houd die tijden ook thuis aan. Hoe laat ga je werken aan school? Hoe laat houd je pauzes en ga je naar buiten? De leerkracht heeft vast een rooster gemaakt dat hierbij kan helpen. Tip: schrijf aan het eind van de dag op wat je hebt geleerd. Zijn er dingen die je nog graag wil leren? Of beter wil oefenen? Dan kun je hier de volgende dag mee aan de slag.

Genoeg pauzes

Hoe ziet zo'n dag er dan concreet uit? Je kunt bijvoorbeeld de ochtenden besteden aan basisvakken. Dan kun je 's middags werken aan creatieve vakken. Of andersom. Het is vooral belangrijk dat je genoeg pauzes neemt tussendoor. Pak dus regelmatig iets te drinken of maak wat te eten. Of speel een paar minuutjes met je hond of kat. Het is belangrijk dat je zorgt dat er genoeg tijd is om te spelen. Binnen of buiten. Wist je dat kinderen veel leren van spelen? Je leert bijvoorbeeld inzicht krijgen in sociale verbanden. Maar ook leer je gevoelens uiten en herkennen. Erg belangrijk dus.

Dagplanning

Je kunt samen een planning voor je dag maken. Zo weten jij en je ouders wat je die dag gaat doen. In dit Word-bestand van Wij-leren vind je bijvoorbeeld een handige dagplanning in Word. Die kun je zo gebruiken. Handige tip:< als je hem lamineert, kun je hem aan het einde van de dag wissen en hem iedere dag weer opnieuw gebruiken.

Anderen lazen ook: Kan elk kind beter worden in lezen?

 

De leukste krant van Nederland thuis ontvangen? Neem een abonnement! Nu 13 weken voor € 17,50.
Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram of via onze nieuwsbrief.  

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het heel interessant.
doei

bij ons is het erg moeilijk om de dag te verdelen in ochtend en middag omdat wij maar 2 uur werk hebben.Hebben jullie daar ook tips voor? Tess-12

Leuk dat jullie kinderen willen helpen zodat ze niet de hele dag op De bank zitten !

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps