Natuurmonumenten
Voor ouders

Vijf topuitjes voor de herfstvakantie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Myrthe Timmers
Myrthe
Timmers

Na twee coronajaren staat de herfstvakantieagenda in de meeste steden propvol met uitjes voor kinderen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Met deze tips zit je in elk geval goed.

Cinekid

Vaste prik in de herfstvakantie: filmfestival Cinekid. Dit jaar zijn in Amsterdam meer dan veertig lange films en 89 korte films uit maar liefst 54 verschillende landen te zien. Geen tijd om naar de hoofdstad te komen? Bioscopen en filmhuizen door het hele land vieren het feestje mee met een speciaal kinderprogramma.

Cinekid

Hoofdprogramma: 15 t/m 21 oktober, Amsterdam. Satellietprogramma: 15 t/m 30 oktober door heel Nederland.

De Grote Schijn

De dagen worden korter, de schemering valt steeds vroeger in. In het Kralingse Bos bij Rotterdam weten ze daar wel raad mee. Tijdens De Grote Schijn maak je een wandeling door een donker bos, waar fluisterende bomen, fascinerende lichtprojecties en betoverende klanken zorgen voor een magisch schouwspel.

Andreas Terlaak

20 oktober t/m 6 november, Kralingse Bos Rotterdam

Wilde Buitendagen

Kan jouw wildebras wel wat uitraastijd gebruiken? Tijdens de Wilde Buitendagen van Natuurmonumenten wordt gespeurd naar vogels en vuur gemaakt, maar ook flink geklommen en geklauterd. Boswachters-in-spe die hard genoeg hun best doen, krijgen aan het eind van de rit een diploma.

Natuurmonumenten

16 t/m 29 oktober, in natuurgebieden door heel Nederland. 

De Betovering

Op festival De Betovering in Den Haag draait alles om kunst. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen door heel Den Haag genieten van theater- en dansvoorstellingen, films, muziek, straattheater en workshops. Terwijl kleine waaghalzen hun hart ophalen bij de circusles, slaan snoepkonten hun slag bij de chocoladebingo.

Compagnie Krak

21 t/m 29 oktober, Den Haag 

Boomkroonpad

Vanaf het Boomkroonpad geniet je van de allermooiste herfstbomen. Het pad slingert zich boven de Hondsrug naar een hoogte van 22,5 meter, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over het verkleurende bos. Liever naar het zuiden? Net over de Belgische grens bij Geleen heeft het Kruinenpad hetzelfde principe.

Jaap Lotstra

Boomkroonpad Drouwen, dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur. 
Kruinenpad Maasmechelen, dagelijks toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. 

Anderen lazen ook: De vijf leukste podcasts over opvoeden

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook