Foto: ShutterStock
Voor Ouders

Zo blijf je flexibel in corona-tijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Een week eerder kerstvakantie voor de kinderen en ook nog een totale lockdown. Alle plannen voor de vakantie en daarbuiten vallen in duigen. Hoe kun je daar toch flexibel mee omgaan?

Bewust worden

Die wisselende maatregelen zorgen er misschien wel voor dat je je planning moet omgooien. Je hebt niet altijd controle op je plannen en dat kan soms machteloos voelen. Het is dus niet gek dat dat stress oplevert. Schrijf eens voor jezelf op, wat je ervaart en wat je moeilijk vindt.

Wat is het ergste dat er kan gebeuren?

Het kan helpen om te bedenken wat er in het ergste geval zou kunnen gebeuren. Maak je je druk of je wel genoeg leuke uitjes kan doen met de kinderen? Bedenk dan hoe erg het is als ze een dag zichzelf moeten vermaken. Laat alles een beetje los, meestal komt er vanzelf wel weer een oplossing.

Wees lief voor jezelf

Na bijna twee jaar kun je soms vergeten dat we nog steeds in een pandemie zitten, die veel van je kan vragen. Het is dus niet gek dat je het af en toe even niet weet of dat je moe bent. Vergeet niet dat het geen schande is om hulp in te schakelen. En zorg ook goed voor jezelf.

Mentaal gezond blijven

De Rijksoverheid geeft tips hoe je goed voor jezelf kunt blijven zorgen in coronatijd:

1. Een gezonde leefstijl helpt om mentaal fit te blijven. Eet gezond en zorg voor voldoende slaap en beweging.
2. Je kunt je zorgen en ongerustheid verminderen door minder vaak te kijken naar berichtgeving in de media.
3. 
Structuur aanbrengen in je dag helpt. Maak een planning voor de dag en neem regelmatig pauze.

Anderen lazen ook: Hoe verdeel je thuis de taken?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook