ANP

30 jaar Disneyland Parijs: 5 weetjes over het park

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

De plaats waar al je dromen moeten uitkomen: Disneyland Parijs. Op 12 april 1992 opende Mickey Mouse de poorten van het park. En vandaag bestaat het dertig jaar. Hier zijn vijf weetjes over het pretpark.  

Naamsveranderingen

Disneyland Parijs is een paar keer van naam veranderd. Eerder heette het Euro Disney, Euro Disneyland en Disneyland Resort Parijs. Vanaf 2008 heet het park gewoon Disneyland Parijs. 

Andere locatie

Bijna had je een stuk langer moeten rijden naar Disneyland. Disney wilde namelijk eerst het park in Spanje bouwen. Daar was het lekker warm. Maar Parijs lag toch een stukje centraler. En zo gaf deze stad in 1987 zijn toestemming voor de bouw van Euro Disney.  

Duurste attractie

In het park staat de duurste attractie van alle pretparken van Europa. De attractie Ratatouille kostte bijna 200 miljoen euro en is een dark ride. Dat is een attractie, waarbij je in een karretje rondrijdt en langs allerlei gedecoreerde hallen komt. Een voorbeeld van een dark ride is de attractie Droomvlucht in de Efteling. 

ANP

Veel katten 

In Disneyland Parijs lopen niet alleen Disneyfiguren rond, maar ook veel loslopende katten. En daar is het park reuzeblij mee, want de viervoeters helpen bij het wegjagen van muizen en ander ongedierte. De medewerkers geven de katten zelfs extra eten, waardoor ze langer blijven hangen.

Ondergronds tunnelnetwerk 

Hoe kan het toch dat Mickey en zijn vrienden zich zo snel van het paleis naar de ingang verplaatsen? Hier is het antwoord: via een ondergronds gangenstelsel. Deze is door het park aangelegd zodat de castleden ongezien door het park kunnen lopen. 

Anderen lazen ook: Nieuwe attracties in Disneyland Parijs

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook