Foto: AFP

5 weetjes over de Grand Prix in Zandvoort

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

In Zandvoort klinkt vandaag niet het geluid van ruisende golven en krijsende meeuwen, maar van ronkende motoren. Dit weekend wordt de Grand Prix gereden op het circuit van Zandvoort. Max Verstappen is er klaar voor. Jij ook? 

Max vorig jaar de snelste

Max Verstappen won de Grand Prix van Nederland vorig jaar. De Nederlander wist voor zijn thuispubliek de Mercedes van Hamilton voor te blijven.

Brede bochten

Het circuit is speciaal voor de Formule 1 aangepast. Sommige bochten zijn breder gemaakt zodat auto’s elkaar makkelijker kunnen passeren. Het circuit bestaat in totaal uit veertien bochten. Die hebben allemaal een naam: bijvoorbeeld de Tarzanbocht, de Scheivlakbocht en de Hugenholtzbocht. Die laatste is vernoemd naar de ontwerper van de baan. 

4259 meter

Zolang is één rondje over het circuit. In totaal worden er 72 rondjes gereden. Om duizelig van te worden!

Vervuilend

Natuurliefhebbers zijn niet blij met de Grand Prix. Ze vinden dat de herrie de rust in het duingebied verstoort. En dan die stinkende en vervuilende uitlaatgassen! Blegh!

Zelf racen 

Zelf ook de Grand Prix racen? Dat kan in de game F1 2020. Daarin is het circuit van Zandvoort opgenomen. 

Anderen lazen ook: Quiz: Wat weet jij over Formule 1?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook