Foto: Shutterstock

6 weetjes over mega dino-film

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Veel dino-fans hebben er lang op gewacht: de film Jurassic World Dominion (12+) draait sinds deze week in de bioscoop. Een mega-productie! Wist je dit al over de film?

Veel testen

De film werd opgenomen in coronatijd. 40.000 testen werden er tijdens de opnames afgenomen. Op de set was een eigen teststraat ingericht waar medewerkers met vage klachten meteen terecht konden. Ondanks alle maatregelen werden 100 mensen positief getest. Voor hen was er een special noodziekenhuis ingericht. 

Je bent gewaarschuwd

1800 waarschuwingsborden waren er op de set geplaatst met voorschriften voor mondkapjes, handen wassen en afstand houden. 

Nog mooiere dino's

Corona zorgde voor maanden vertraging. Dat had ook voordelen. Decorbouwers hadden meer tijd om de dino’s nog beter na te maken. 

Dure film

138 miljoen euro. Zoveel kostte het om deze film te maken. 

Hapje mens 

In deze zesde Jurassic-film leven de dino’s weer in het wild. Mensen moet leren om met hen samen te leven en dat is niet zo makkelijk. Er lopen namelijk nogal wat gevaarlijke exemplaren rond die wel een hapje mens lusten.  

12+ 

Deze spannende dinofilm is voor mensen ouder dan twaalf jaar. 

Anderen lazen ook: Vleesetende dino ontdekt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook