Pluto

Brr... het is nog kouder op Pluto dan gedacht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het is moeilijk voor te stellen hoe koud het op planeet Pluto is. Het is er heel koud, héél erg koud: 203 graden onder nul.

De nieuwe temperatuur is gemeten door onderzoekers uit Amerika. Op de planeet is het een heel stuk frisser dan gedacht. Eerder werd gezegd dat het er 'maar' 173 graden onder nul was. 

Verder van de zon

De afstand tussen Pluto en de zon is bijna zes miljard kilometer. Daarmee staat de koude planeet veel verder van de zon vandaan dan de aarde. Vanaf Pluto is de zon te zien als klein stipje.

Vierhonderd graden

Op sommige planeten is het niet koud, maar juist heel erg warm. Op Mercurius en Venus is het meer dan vierhonderd graden. Deze planeten staan, in tegenstelling tot Pluto, wel dichtbij de zon.

Wil je meer weten over het zonnestelsel? Bekijk dan het filmpje hieronder.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Raadsels rond Amerikaans ruimtevliegtuig.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hey weet je?

Ik ben bij deze stelling gekomen... OMDAT DE REDACTIE VAN KIDSWEEK MIJ ZO'N APPJE HEEFT GESTUURD OMDAT IK ZIJN NUMMER HEB!!!!! Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.