Foto: Unsplash

Dit wist je nog niet over 2019

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

We kunnen alweer aftellen naar het nieuwe jaar! Maar wacht nog even met oliebollen eten en goede voornemens bedenken. Eerst wat feitjes over het afgelopen jaar.

Heet hè

2019 is een van de warmste jaren sinds het begin van de metingen in 1901. De laatste dagen van het jaar zijn nog niet meegerekend, maar het is wel zeker dat dit jaar in de top 5 staat.

OK Boomer

‘Boomer’ is het Van Dale Woord van het Jaar 2019 geworden! Het werd dit jaar vaak gebruikt door jongeren als ze het over mensen hebben die ouderwets over dingen denken.

We doen de Pasapas 

Pasapas van Kinderen voor Kinderen is dit jaar het best bekeken YouTube-filmpje in Nederland in 2019. Het liedje voor de Koningsspelen is tot nu toe al bijna 12,5 miljoen keer bekeken.

Nummer 1-artiest

Zanger Ed Sheeran werd uitgeroepen tot de artiest van het decennium. De zanger kreeg die prijs omdat hij tussen 2010 en 2019 de meeste nummer 1-albums en singles had in Groot-Brittannië.

Jongste ooit

Het Amerikaanse tijdschrift Time koos klimaatactiviste Greta Thunberg (16) uit als Persoon van het Jaar. Ze is de jongste ooit met die titel.

Wat zoek je? 

Het meest gezochte woord op Google in Nederland dit jaar was Ajax. De meest gegoogelde BN’er was Duncan Laurence, die dit jaar het songfestival won. 

Anderen lazen ook: Spel: dobbel je door het nieuws van 2019.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ok wits Zelda ook niet wat boomer was.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps