Basisschool

Meisjes leren sneller nieuwe dingen dan jongens

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Meisjes tussen de 8 en 12 jaar kunnen beter nieuwe dingen aanleren dan jongens. Volgens de onderzoekers hebben jongens meer uitleg nodig.

Of je snel nieuwe dingen leert, hangt trouwens niet alleen af van je geslacht. Ook de opleiding van je ouders speelt mee. Kinderen van hoog opgeleide ouders leren vaak makkelijker dan kinderen van lager opgeleide ouders. Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam, zo meldt het AD.

Plaatjes onthouden

Ruim 150 kinderen (van 8 tot 12 jaar oud) werkten mee aan het onderzoek. Ze kregen 15 plaatjes te zien die ze moesten onthouden. Dat lukte meisjes beter dan jongens. Ook na een kwartier konden meisjes nog meer plaatjes opnoemen dan jongens.

Het betekent trouwens niet dat meisjes ook slimmer zijn dan jongens. Als kinderen (jongens én meisjes) eenmaal begrijpen hoe iets werkt, presteren ze even goed.

Anderen lazen ook: 'Het is heel stom als je niet naar school kunt'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

het is niet waar

niet waar

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.