ANP

Rico vs. Badr: wie wordt de (nieuwe) wereldkampioen?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een spannende dag voor Rico Verhoeven en Badr Hari. De beroemde kickboksers gaan de strijd aan in de ring. De wedstrijd wordt nu al het gevecht van de eeuw genoemd.

Drie jaar geleden stonden de kickboksers ook al tegenover elkaar in de ring. Toen moest Badr Hari opgeven door een armblessure. Tijd voor een herkansing! In het GelreDome in Arnhem nemen de twee talenten het opnieuw tegen elkaar op. Wie wordt de (nieuwe) wereldkampioen: Rico Verhoeven of Badr Hari?

Rico Verhoeven (30) - bijnaam: The King of Kickboxing

Hij is de publiekslieveling en huidige wereldkampioen. Eigenlijk kan de gespierde Brabander alleen maar verliezen. Maar als Rico iets wil, dan gaat hij er helemaal voor. ‘Het wordt een knaller, sowieso. Dit is waar je als atleet, als sportman, voor leeft’, zei hij tegen 7Days. Om zich voor te bereiden op het grote gevecht, sloot hij zich bijna twee weken op in een villa op een geheime plek. Mét zijn trainer en een privé-kok.

Badr Hari (35) - bijnaam: The Golden Boy

Hij heeft maar één doel: wraak! De Nederlands-Marokkaanse kickbokser heeft een iets minder goed imago dan zijn tegenstander. Het is geen geheim dat Hari ook buiten de ring niet vies is van een vechtpartij. Hij moest naar de gevangenis na meerdere mishandelingen in Amsterdam. Dat hij vastzat, betekende niet het einde van zijn vechtcarrière. In 2007 en 2009 werd hij al wereldkampioen, lukt dat hem weer?

Anderen lazen ook: Rico Verhoeven en Badr Hari gaan weer vechten of Mark Rutte wint 'staredown' van Rico Verhoeven.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook