Foto: Getty Images

Wist je dit al over de Oscars?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

De hele filmwereld staat weer klaar: vandaag worden de Oscars uitgereikt. De gouden beeldjes worden elk jaar gegeven aan de beste films en acteurs. Wist jij dit al over de uitreiking?

1. Beste animatiefilms

Er zijn ontzettend veel categorieën waar prijzen in worden uitgereikt. Beste film, acteurs, regisseur, licht, decors en... beste animatiefilm! Dit jaar zijn daarvoor vijf films genomineerd. Klik op de naam van de film om de trailer te bekijken. De genomineerden dit jaar zijn: Turning Red, The Sea Beast, Puss in Boots: The Last Wish, Marcel the Shell With Shoes On en Guillermo del Toro's Pinocchio

2. Eigenlijk andere naam

Wist je dat de award eigenlijk helemaal geen Oscar heet? De naam van het beeldje is eigenlijk de Academy Award of Merit, dat betekent zoiets als 'onderscheiding voor prestatie'. Niemand weet precies waar de naam Oscar vandaan is gekomen. Maar het verhaal gaat dat een van de organisatoren vond dat het beeldje leek op haar oom die Oscar heette.

3. Giga-goodiebag

Niet gewonnen? Niet getreurd! De genomineerden krijgen namelijk elk jaar een goodiebag mee naar huis. Niet zomaar een, hij is altijd honderdduizenden euro's waard! Vorig jaar zat daar onder andere een verblijf in een chique kasteel in Schotland in, een bezoekje aan een kuuroord en een tegoedbon voor een verbouwing van hun huis in.

4. Jongste winnaar ooit

De jongste Oscar-winnaar ooit was 10 jaar oud. Tatum O'Neal won de prijs voor beste actrice in de film Paper Moon.

5. Meeste Oscars gewonnen

De persoon die de meeste Oscar-beeldjes mee naar huis mocht nemen was Walt Disney. De oprichter en bedenker van Disney en Mickey Mouse won in zijn leven in totaal wel 22 Oscars en werd 59 keer genomineerd.

Anderen lazen ook: Maan, Goldband en rapper Sor winnen muziekprijs

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook