Vincent Jannink

Wist jij dit al over de Nations League?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

De Nations League is weer begonnen. Wat is dat precies voor voetbalcompetitie en wat staat Oranje te wachten? Vijf weetjes over het toernooi.

1. Vervanger

De Nations League vervangt de vriendschappelijke wedstrijden tussen Europese voetballanden. Daardoor spelen teams minder nutteloze potjes en kunnen ze een mooie beker winnen.

2. Ticket verdienen

Heeft een land pech bij het kwalificatietoernooi voor het EK of WK? Dan kan het door goed te spelen in de Nations League alsnog een ticket voor de play-offs winnen.

3. Nederland in de finale

Bij de eerste editie van het toernooi in 2019 haalde het Nederlands elftal de finale. Helaas verloor Oranje toen met 1-0 van Portugal.

4. Pittige poule

Oranje is dit jaar ingeloot in een pittige poule. De ploeg speelt tegen België (vrijdag 3 juni), Wales (woensdag 8 juni) en Polen (zaterdag 11 juni).

5. Oude Belgische sterspelers

België heeft een hoop sterspelers. Al zijn die inmiddels allemaal wel op leeftijd: Hazard (31), Mertens (35), De Bruyne (30), Vertonghen (35) en Alderweireld (33). Kunnen die de jonge Oranje-spelers nog wel bijhouden?

Anderen lazen ook: Voetballer ontslagen na scheet?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook