Foto: EPA

Wist jij dit al over de Super Bowl?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

In de Verenigde Staten maakt iedereen zich op voor Super Bowl Sunday. De finale van het American Football-seizoen is een van de grootste sportevenementen van het jaar. Tijd voor een lesje in deze sport.

Landje veroveren

Bij American Football moeten teams punten scoren door de bal naar de overkant te brengen. Dat gaat niet zomaar, want de tegenstander verdedigt iedere meter met een hoop geduw en getrek. Een soort landje veroveren dus.

Vier kansen

Het aanvallend team heeft telkens vier kansen om de bal tien yards (zo’n negen meter) vooruit te krijgen. Lukt dat niet? Dan krijgt de tegenstander de bal.

Quarterback

De quarterback is de belangrijkste speler in American Football. Hij bedenkt het aanvalsplan en zorgt dat het uitgevoerd wordt.

Field goal

American Football speel je met een aanvallend, een verdedigend én een ‘special’ team. Dat laatste team komt alleen het veld voor een ‘field goal’. Daarbij moet de bal tussen de palen geschoten worden. Een team kan besluiten een ‘field goal’ te nemen als ze na drie pogingen nog steeds geen tien yards vooruit zijn.

Koning van de Super Bowl

Oud-quarterback Tom Brady is de koning van de Super Bowl. Hij stond tien keer in de finale en won de wedstrijd zeven keer.

Finale

Dit jaar gaat de finale tussen de Los Angeles Rams en de Cincinnati Bengals.

Halftime show

Niet alleen de Super Bowl is een spektakel, maar ook de halftime show. In de rust treden bekende artiesten op. Dit jaar zijn dat Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige en Kendrick Lamar.

Anderen lazen ook: American Football-speler komt uit de kast

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook