sportiefste school Tilburg

Tilburgse basisschool is de sportiefste

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

De sportiefste basisschool van Nederland? Die staat in Tilburg. En daar zijn ze maar wat blij mee! Woensdag won de school een prijs die wordt uitgereikt door twee grote sportorganisaties. 

De school uit Tilburg won de prijs omdat ze veel bezig zijn met bewegen en sport. Daar kunnen andere scholen nog veel van leren.

‘Alle kinderen krijgen iedere dag gymnastiekles en we organiseren veel sportactiviteiten en -spellen. Op alle momenten van de dag: voor school, tussen de lessen door en als de school uit is’, legt directeur Marieke Hamburg uit aan Omroep Brabant.

Medaille

‘Het is gewoon heel cool. Ik had het echt niet verwacht en ik ben heel blij dat we de eerste plek hebben behaald’, zegt een van de leerlingen tegen Omroep Brabant. De jongen die de beker vast mag houden zegt: ‘We hebben het gewoon gehaald. Als een behoorlijk kleine school toch de beste is, ben ik wel heel erg trots.’

Veel energie

De kinderen snappen wel waarom de school de prijs won. 'We bewegen elke dag, en we zijn sportief naar elkaar', zegt een glunderende leerling.

De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt door Kvlo Vakvereniging en het NOC*NSF. Naast een echte prijsbeker won de school een cheque van tweeduizend euro. Daar kunnen ze vast een hoop mooie sportspullen van kopen. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweekkrant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Maar welke school is het?
Vraagtzichaf

Basisschool de vijf hoeven

Ik wil niet opscheppen maar onze school heeft heel veel gewonnen met schoolvoetbal en heeft gewonnen met meer muziek in de klas en heel veel sportprijzen
wij hebben 3 kasten vol prijzen en bijna een 4e we krijgen er steeds meer bij!!!!!!!!!!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps