Foto: Travis
Winactie

Travis (18) vliegt alleen de wereld over en jij kan een vlucht met hem winnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

De meeste jongeren zijn blij als ze op hun achttiende hun rijbewijs halen. Maar de Brit Travis Ludlow (18) legt de lat hoger. Véél hoger. Hij wil in zijn eentje de wereld over vliegen als jongste piloot ooit. Vanuit Texas vertelt hij zijn verhaal. 

Als klein jochie ging Travis elke week met zijn moeder en zus naar een vliegveldje in de buurt. ‘We keken hoe de vliegtuigen opstegen en landden’, herinnert hij zich. Leuk, maar Travis wilde zelf ook de lucht in. ‘Ik begon met lessen in een zweefvliegtuig toen ik twaalf was en ik mocht daar alleen in vliegen toen ik veertien was.’ Daarin was hij de jongste Brit ooit. Op zijn zestiende slaagde hij voor zijn vliegbrevet voor vliegtuigen mét motor. 

Doorzetten 

Nu wil Travis in zo’n veertig dagen de wereld rond. ‘Mijn grootste uitdaging was het plannen van deze reis tijdens een pandemie’, vertelt hij. Op 29 mei vertrok hij vanaf het Nederlandse vliegveld Teuge. Nu is hij net over de helft. ‘Ik heb al zoveel moois gezien. De Russische wildernis, de kust van Alaska… Maar mijn favoriet tot nu toe was het vliegen over de Grand Canyon in Amerika. Soms heb ik heimwee. Gelukkig kan ik bellen vanuit het vliegtuig. Ik luister ook muziek en heb Ellie, een olifantenknuffeltje dat ik van mijn vriendin kreeg, om me gezelschap te houden.’ Travis hoopt anderen met zijn record te inspireren om hun dromen waar te maken. ‘Als je doorzet, is er altijd een manier om ze uit te laten komen.’ 

Vliegen met Travis 

Travis hoopt rond 7 juli weer in Teuge te landen. Dan wil hij een rondje vliegen met een kind dat zo’n vlucht echt verdient. Ken jij zo iemand? Vertel dan hieronder waarom jij diegene in het zonnetje wil zetten. De winnaar krijgt vanzelf bericht.  

Deelname aan de vlucht met Travis valt onder eigen risico en verantwoordelijkheid.

Anderen lazen ook: 'Prijzen van vliegtickets zijn te laag'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook