Oma Kerstbal

‘Oma Kerstbal’ heeft grootste verzameling kerstballen ter wereld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Myrthe Timmers
Myrthe
Timmers

Een superheld in de boom, een vrachtwagen aan het plafond en een gewone bal aan de muur. Een oma in Groot-Brittannië is zo dol op kerstversiering dat ze maar liefst 1.760 kerstballen in huis heeft hangen. Een wereldrecord!

Iemand met zoveel kerstballen krijgt natuurlijk al snel een bijpassende bijnaam. Veel mensen noemen de kerstgek ‘Nana Baubles’, wat ‘Oma Kerstbal’ betekent.

Hele jaar kerst

Normaal begint Oma Kerstbal in september haar huis te versieren, maar dit jaar pakte ze het anders aan. Ze liet de kerstballen gewoon sinds de vorige kerst hangen! Zo was het elke dag Kerstmis in haar huis.

Kerstballen wassen

Ondertussen zijn de ballen wel een beetje vies geworden van al dat hangen, dus ze gaan binnenkort in een sopje. Maar zodra ze weer blinkend schoon zijn, hangt Oma Kerstbal ze vlug terug. Dat is ook leuk voor haar kleinkinderen: zij spelen vaak ‘Waar is de bal?’ met haar. Bij dat spelletje proberen ze zo snel mogelijk één bal te vinden tussen de 1760 andere. Moeilijk, hoor…

In deze video laat Oma Kerstbal haar verzameling zien. Je ziet ook de mensen die het wereldrecord ‘een mens inpakken’ hebben verbroken en de man die de meeste kerstbroches ter wereld heeft: maar liefst 7.929 stuks.

Anderen lazen ook: Ho, ho, ho: Witte Huis in kerstsferen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook