Kinderen helpen elkaar

‘Op onze school helpt iedereen elkaar’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Op de Jan Ligthartschool in Westerbroek zitten 37 kinderen verdeeld over drie klassen. Dat is zo weinig, dat de kleine school dit jaar eigenlijk moest sluiten. Maar door een idee van alle mensen uit het Groningse dorp kan het als eerste mini-school in Nederland toch openblijven.

‘Wat is een knapzak?’ vragen Thomas, Floris en Luke uit groep zes zich af, terwijl ze met woordenschat bezig zijn. ‘Dat is een lang touw met een theedoek eraan’, leggen Carmen en Jorn uit groep acht uit. De kinderen helpen elkaar als juf Karin met een andere groep bezig is. Ze zitten met 17 kinderen uit groep vijf tot en met acht in één klas. Acht leerlingen in groep acht en drie in de andere drie groepen.

Hulp

De school moest bijna sluiten omdat het te duur was om open te blijven. Maar de mensen in Westerbroek vonden dat zo erg dat bijna iedereen nu elk jaar wat geld inlegt. ‘Ook mensen die zelf geen kinderen hebben op de school betalen mee’, vertelt juf Aimee. En veel mensen helpen schoonmaken, gaan mee met een uitje of vertellen over hun werk. ‘Een moeder is goed in techniek en vertelt daar bijvoorbeeld over’, zegt juf Karin. De Jan Ligthartschool is de eerste school van Nederland die het experiment met hulp uit het dorp mag doen. 

Benieuwd wat de kinderen uit deze klas ervan vinden om op zo'n kleine school te zitten? Dat lees je donderdag in Kidsweek. Op de foto: Carmen (11) en Jorn (11) helpen Thomas, Floris en Luke (alledrie 9). Foto Kees van de Veen

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: School in Drenthe zoekt nog 1 leerling.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Leuk dat Kidsweek in Westerbroek was. Mijn dochters praten honderduit over jullie bezoek. Bezoek heeft veel indruk gemaakt.

Ontzettend fijn dat ook de dorpsbewoners een steentje bijdragen om de school draaiende te houden én dat ouders meehelpen bij de lessen!
De Jan Ligthartschool is op de goede weg en wens hun heel veel succes in de toekomst

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps