Foto: ANP

1, 2 of 3G: waar gaat het over?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

1G, 2G of 3G. Om de haverklap gaat het erover. Maar wat betekenen al die G’s eigenlijk? 

Nee, de G’s waar je steeds over hoort, hebben niets met internetsnelheden te maken. Het gaat wél om wat mensen nodig hebben om ergens naar binnen te komen waar je een QR-code moet laten zien, bijvoorbeeld een restaurant of zwembad. Het aantal G’s staat voor het aantal manieren waarop je zo'n QR-code kunt krijgen. 

1, 2, 3

1G betekent: Als je negatief Getest bent, krijg je de QR-code. Het maakt daarbij niet uit of je ingeënt of genezen bent. Iedereen moet dan testen.

2G betekent: Als je bent Gevaccineerd of van corona Genezen, krijg je een QR-code.

En 3G betekent: Als je Gevaccineerd, Genezen van corona of negatief Getest bent krijg je de code.

Van 3G naar 2G?

Op dit moment geldt in Nederland het 3G-beleid. Maar het kabinet wil naar 2G. Dat is dus het systeem waarin alleen nog mensen die gevaccineerd of genezen zijn op plekken kunnen komen waar de QR-code nodig is. Daar is bij veel mensen onrust over. Want mensen die niet zijn ingeënt, vallen op die manier op veel plekken buiten de boot. Of 2G er echt komt, is nog niet duidelijk. De Tweede en de Eerste Kamer moeten daar mee instemmen.

Anderen lazen ook: Hoe goed ken jij het nieuws van afgelopen week?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook