Shutterstock ufo

1 op de 3 Nederlanders denkt een ufo gezien te hebben

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een mysterieuze schotel in de lucht met gekke ruimtemannetjes. Bijna één op de drie Nederlanders denkt weleens een ufo te hebben zien vliegen. Dat blijkt uit onderzoek van tijdschrift Quest

Hoewel het bestaan van buitenaards leven nog nooit is bewezen, blijft het een populair onderwerp. Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de mensen zeker weet dat het bestaat. Deze buitenaardse wezens zouden slim zijn en misschien ook wel weten dat wij mensen op aarde leven. In totaal denkt 20 procent van de mensen dat de wezentjes ooit op onze aardbol hebben rondgelopen.

Ufo's

Het komt vaker voor dat mensen denken dat ze een ufo hebben zien vliegen. Vaak blijkt dit achteraf een satelliet, een vogel of een ander door mensen gebouwd object in de ruimte. In totaal zei 75 procent van de mensen dat ze het leuk zouden vinden als zou blijken dat de ufo's écht van buitenaardse wezentjes zijn. Vooral mannen gaven aan dat ze dat heel erg gaaf zouden vinden. 

Wat is een ufo eigenlijk?

Een ufo is een voorwerp dat door de lucht vliegt en waarvan niemand precies weet wat het is. Sommige mensen denken dat het ruimteschepen zijn die bestuurd worden door buitenaardse wezens.

Wat denk jij? Bestaan buitenaardse wezentjes echt? En heb je weleens een ufo zien vliegen?

Anderen lazen ook: Recordaantal ufo's gespot in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook