Foto Antarctic Heritage Trust

106 jaar oude cake gevonden op Antarctica

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een fruitcake geeft energie en is lang houdbaar. Handig op reis, dachten ontdekkingsreizigers naar de Zuidpool 106 jaar geleden. De cake was zelfs zó lang goed, dat onderzoekers het nu terugvonden.

Op de website van Antarctic Heritage Trust lieten onderzoekers weten dat ze in een hutje in het Oosten van Antarctica cake hebben gevonden. Het gaat om een hut die staat op het continent rond de Zuidpool (zie kaartje).

Lekkere geur

Of de cake nog eetbaar was weten we niet, want de wetenschappers hebben geen hapje genomen. Maar volgens hen zag de cake er wel goed uit en rook het nog erg lekker. De cake was verpakt in papier en zat in een tinnen doos. Die doos was flink beschadigd. Op de foto's hieronder kun je zien hoe de doos en de cake er aan toe waren:

Foto Antarctic Heritage Trust
Foto Antarctic Heritage Trust
Foto Antarctic Heritage TrustFoto's Antarctic Heritage Trust

Op ontdekking

De vijf ontdekkingsreizigers wilden in 1910 als eersten de Zuidpool bereiken. Ze zijn er gekomen, maar wonnen de race om de Zuidpool niet. Een andere groep was ze voor. Helaas overleven de ontdekkingsreizigers hun tocht niet. Op de terugweg kwamen ze allemaal om het leven.

Op de foto hieronder zie je een foto van de binnenkant van de hut waar ze in verbleven. Deze foto werd genomen toen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken een bezoek bracht aan deze plek.

Shackleton's HutAmerikaanse minister van Buitenlandse Zaken (van januari 2013-februari 2017), John Kerry, bezoekt de historische Shackleton hut in 2016.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Mare (13) doet onderzoek op Spitsbergen of Op cruise langs smeltende ijskappen.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Waar gaat de cake nu naar toe?? Vraagtzichaf

gadverdarrie smerig cakje

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps