Özil  Twitter

10YearChallenge in een serieus jasje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Je hebt ze vast voorbij zien komen de afgelopen dagen: de posts van de 10YearChallenge. Maar sinds kort wordt de hashtag ook voor serieuzere berichten gebruikt...

Miljoenen mensen over de hele wereld doen mee met de 10YearChallenge op Instagram, Facebook en Twitter. Onbekende mensen. Maar ook beroemdheden zoals popsterren, politici, sporters en acteurs. Ze plakken een selfie van nu naast een oude foto van zichzelf uit 2009. En die zetten ze dan online onder de hashtag 10YearChallenge.

Grote problemen
De fotohype is vooral grappig bedoeld. Maar sinds een paar dagen zitten er ook serieuzere berichten tussen. Sommige mensen en ook organisaties gebruiken de hashtag nu om te laten zien dat ze zich zorgen maken over grote problemen op aarde.

Het illegale kappen van bomen in het oerwoud bijvoorbeeld. De plastic soep. Het verbleken van het koraal in het Great Barrier Reef. De verwoestende oorlog in Syrië. Of de klimaatverandering. De beroemde profvoetballer Mesut Özil plaatste een foto van een grote prachtijsberg van tien jaar geleden naast een zielig gesmolten restje ijs van nu. Je ziet 'm bovenaan dit stuk. 'Dit is de enige #10YearChallenge die er echt toe doet', schreef hij erbij. We zetten een paar serieuze 10Year-posts voor je op een rijtje: 


 

Anderen lazen ook: Sneeuwgezichten: de nieuwe online challenge.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Er moeten meer van dit soort dingen komen! Duimomhoog

Ik vind de beelden best wel heftig

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps