Foto: Shutterstock

11.000 euro boete voor Brits sneeuwballengevecht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

We horen je denken: 11.000 euro voor een paar sneeuwballetjes?! Toch heeft de Engelse politie twee mannen voor dat bedrag op de bon geslingerd. Niet zozeer vanwege de sneeuwballen, maar wel omdat de mannen honderden mensen bij elkaar hadden gekregen, die dicht op elkaar stonden.

Half januari hadden de twee mannen (van 20 en 23 jaar oud) uit de stad Leeds een oproep geplaatst op sociale media om een sneeuwballengevecht te houden in een park. Toen het zover was, kwamen daar honderden mensen op af. 

'Geen plezier uit'

'We halen er absoluut geen plezier uit om zulke zware boetes uit te delen aan deze jongemannen, maar hun acties zorgden ervoor dat honderden mensen dicht op elkaar waren, wat voor een onnodig risico op verspreiding van het coronavirus zorgde’, aldus de politiecommandant in een Britse krant.

Strenge lockdown

In Engeland moeten mensen zich al een tijd houden aan een strenge lockdown. Buiten je eigen gezin of huishouden mag je daar maar één andere persoon ontmoeten. En wie de regels overtreedt, kan een hoge boete verwachten. De twee mannen hadden de boete dus wel een beetje kunnen zien aankomen.

Anderen lazen ook: Kinderen toch niet extra vatbaar voor Britse variant

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook