Keet Oldenbeuving

12-jarige Keet in Olympisch skateteam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

De Olympische Zomerspelen in Tokio zijn pas over drie jaar. Toch zijn veel sporters zich er al op aan het voorbereiden. Zo ook de twaalfjarige Keet uit Utrecht. Het jonge toptalent is geselecteerd voor het Nederlandse skateteam!

Met haar twaalf jaar zou Keet nu nog te jong zijn om aan de Olympische Spelen deel te nemen. Maar in 2020, als Keet vijftien is, is dat geen probleem. Dan mag ze namens Nederland haar skatekunsten laten zien!

Keet Oldenbeuving

Trainen

Donderdag werd het team van skaters gepresenteerd dat gaat trainen voor de Olympische Spelen in Tokio. Daar zat Keet tussen - als jongste van allemaal! Op de Spelen in Tokio is skaten voor het eerst een Olympische sport. 

Skatekeet

Dat Keet kan skaten, dat is inmiddels wel duidelijk. Ze staat niet voor niets bekend als 'Skatekeet'. Vorig jaar wist ze Nederlands kampioen te worden in de leeftijdscategorie tot zestien jaar. Begin dit jaar werd ze ook nog Europees kampioen. In 2015 werd er al een documentaire over haar gemaakt.

Aan jongerenkrant 7Days vertelde Keet vorig jaar al dat ze droomt van een Olympische medaille. Die kan er straks echt komen! Ze gaat nu meedoen aan het Olympisch traject, waarbij de sporters worden voorbereid op de Spelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Juichen ik vind het super cool.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps