Jos B. Foto: ANP

12,5 jaar cel voor Jos B. in zaak Nicky Verstappen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Jos B. is veroordeeld tot 12,5 jaar cel. De rechtbank in Maastricht houdt hem verantwoordelijk voor de dood van Nicky Verstappen (toen elf jaar) in 1998.

In 2018 begon de zaak tegen Jos B. Hij werd ervan verdacht dat hij twintig jaar geleden Nicky Verstappen heeft vermoord. Sporen van B., zoals speeksel, haren en huid, werden gevonden op de kleren van Nicky. Maar hij ontkende altijd dat hij er iets mee te maken heeft. Zijn advocaat vroeg de rechtbank zelfs om hem zo snel mogelijk vrij te laten. 

Zoektocht naar de dader

Verstappen werd in augustus 1998 dood gevonden tijdens een zomerkamp. Twintig jaar lang heeft de politie gezocht naar de dader. In de zomer van 2018 werd Jos B. in Spanje gearresteerd. Nu heeft de rechtbank hem dus tot 12,5 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

 

Anderen lazen ook: Jos B: 'Ik heb het niet gedaan'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dat wist ik niet intressant

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.