Een zwerfhond in Afghanistan

150 honden en katten gered uit Afghanistan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Het was even spannend, maar het is de Engelse ex-militair Paul Farthing gelukt om 150 honden en katten uit Afghanistan te redden. In de stad Kabul zijn alle viervoeters en hun redder op het vliegtuig gestapt. Op naar een beter leven in Londen!

Farthing vocht zelf jaren geleden in Afghanistan. Zodra hij daarmee klaar was, opende hij een dierenasiel in het land. In het asiel zaten 94 honden, 79 katten en werkten 68 mensen. Voor al deze dieren en medewerkers is het niet meer veilig sinds de Taliban het land binnenviel.

Niet de juiste papieren

Daarom was Farthing vastbesloten om ze allemaal te redden. Zijn fans gaven hem geld en hij regelde een vliegtuigje. Vorige week werd de oud-militair nog tegengehouden, maar deze week is het eindelijk gelukt om 150 honden en katten uit Afghanistan weg te krijgen. Helaas was het lastiger om de medewerkers en hun families over te laten vliegen. Zij hadden volgens de Taliban niet de juiste papieren. Maar Farthing blijft het proberen!

Held of niet?

Veel mensen vinden Farthing een held. Toch zijn er ook een hoop die het vreemd vinden dat er dieren worden gered in plaats van mensen. De Engelse minister van Defensie Ben Wallace zei eerder al dat hij de reddingsactie niet vond kunnen. Veel mensen proberen ook te vluchten. Farthing’s vliegtuig zou alleen maar in de weg staan op het vliegveld volgens Wallace. Wat vind jij: is Farthing een held of niet?

Anderen lazen ook: Wat is er aan de hand in Afghanistan?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook