ANP

15.000 knuffelberen kijken voetbalwedstrijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Geen joelende supporters, maar een tribune vol knuffels. Maar liefst 15 duizend knuffelberen zaten dit weekend in het Abe Lenstra Stadion tijdens de wedstrijd sc Heerenveen - FC Emmen. Het pluizige publiek was daar neergezet door stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). 

Met de actie wil KiKa samen met de voetbalclub aandacht vragen voor kinderen met kanker. De afgelopen tijd konden veel acties, waar Kika geld mee ophaalt, niet doorgaan door corona. Dit geld is belangrijk voor onderzoek naar kanker. De stichting besloot daarom om duizenden beren met mini voetbalshirtjes in het stadion te zetten.

Succes

Supporters die een beer wilde bemachtigen hadden geluk. Na de wedstrijd werden de beren via de website van KiKa verkocht. En dat bleek een groot succes! Binnen 24 uur waren alle knuffels uitverkocht. De opbrengst van de 15.000 beren gaat naar kankeronderzoek.  

De berenactie zag er zo uit:

ANPANPANPANP

Anderen lazen ook: Mae-Lin (9) runt eigen knuffelbedrijf.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Mooie, verbindende actie! Levert een mooie, welkome bijdrage voor kankeronderzoek bij kinderen. S.c. Heerenveen bedankt!!!!

wat een geweldig leuke actie en mooi resultaat

Wat een geweldig leuke actie. Een actie die navolging verdient. Misschien bij andere eredivisieclubs?

ik vind het een leuk en goed idee

het is best grappig, al die knuffels.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.