Foto: still video Reuters

164 honden gevonden in huis in Japan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Op het aanrecht, onder de tafels, in de tuin en op álle andere plekken. In een klein huis in Japan werden 164 honden gevonden.

Buren klaagden over stank en lawaai. Dat was voor de gemeente en goede reden om een bezoekje te brengen bij het huis in een dorp in het westen van Japan. Daar werden de dieren gevonden. Ze zaten opgesloten in een huis van dertig vierkante meter, dat is kleiner dan de meeste klaslokalen. De honden werden niet goed verzorgd en veel waren ziek.

Geen geld

In het huis wonen ook drie mensen. Het is niet de eerste keer dat zij werden bezocht. Zeven jaar geleden kwamen inspecteurs ook al eens langs, maar toen lieten ze niemand naar binnen. Volgens persbureau Reuters zeiden zij nu dat ze geen geld hadden om de honden te laten steriliseren en castreren en dat er daardoor steeds meer bij kwamen. 

Nieuw huis

De honden worden nu allemaal medisch verzorgd en daarna wordt voor allemaal een nieuw huis gezocht. 

Anderen lazen ook: Meer otters en bevers, minder hazen en konijnen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

is zo erg wat ze dien kan niet geloven wat ze dien zegv

vind het zielig ik zou er wel een willen hebben maar jammer genoeg mag dat niet van José mijn verzorgerster.

Ik vind het heel zielig voor de honden omdat ze weinig werden verzorgd, ik heb zelf twee honden en als ik ze vergelijk met al die honden zie je dat sommige echt pijn hebben.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.