Al 20 jaar Harry Potter

20x hoera voor Harry Potter!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Vandaag is het precies twintig jaar geleden dat het allereerste boek over de beroemdste tovenaar met het rondste brilletje verscheen: Harry Potter. Accio taart, accio twintig kaarsjes en incendio! Tijd voor een feestje én wat interessante cijfers over de magische en megasuccesvolle boekenserie van JK Rowling. 

Hiep hiep Harry! En ook maar eens een hoera voor treinvertragingen. Ja, serieus, want met een vier uur durende treinvertraging begon het allemaal. Toen verzon JK Rowling de hele magische Potter-wereld bij elkaar waarin alles draait om het verslaan van de meest verdorven tovenaar aller tijden: Heer Voldemort, sorry, Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden bedoelen we natuurlijk. 

Onderzoek door Dreuzels

Maar wat blijkt? Genoemd wordt-ie wel degelijk, blijkt uit een telling van enkele grote Potter-fans. Zij gebruikten de originele Engelse teksten en doorzochten die met een Kindle e-reader. Deze Dreuzels ontdekten dat in de zeven Potter-boeken Voldemort in totaal 1253 keer bij naam wordt genoemd. De keren dat zijn andere namen worden gebruikt, zoals Jeweetwel en de Heer van het Duister, zijn veruit in de minderheid: 599 keer. 

Die duivelse Dementors

Ook werden de toverspreuken geteld. En incendio mag dan wel handig zijn bij het aansteken van verjaardagstaartkaarsjes, het meest gebruikt is toch de Patronus-bezwering. In ieder geval in het laatste boek. Wat natuurlijk weer alles te maken heeft met de duivelse Dementors die Potter regelmatig het leven zuur maken. En dan helpt zelfs zijn veel gebruikte onzichtbaarheidsmantel niet.

In beeld ziet al dat telwerk van magische spreuken, wezens én voorwerpen er zo uit:

Al 20 jaar Harry Potter
Al 20 jaar Harry Potter
Al 20 jaar Harry PotterInfographics: Shopalike.nl

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Omg ik ben zoooo fan !!! Ik heb echt alles van Harry potter en i love it!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.