The Spirit of the Rose - Shutterstock

22 miljoen voor paars-roze knots van diamant

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een zeldzame diamant is in Zwitserland voor een recordbedrag verkocht. Namelijk voor wel 22 miljoen (!) euro. De glimmer is bijzonder, omdat hij paars-roze van kleur is.

De steen is ooit gevonden in een mijn in Rusland. In een Zwitserse stad werd het pronkstuk geveild aan de hoogste bieder. Wie er zo diep in de buidel tastte voor deze knoeperd, blijft een mysterie. De koper wil dat niet bekend maken.

De tekst gaat verder onder de Instagram-post.

De 14,8-karaats diamant wordt ook wel The Spirit of the Rose (de Geest van de Roos) genoemd, naar een beroemd balletstuk. Deskundigen denken dat de steen nóg meer waard zal worden in de toekomst. Gekleurde diamanten zijn gewilde hebbedingen voor de allerrijkste mensen op de wereld. 

 

Anderen lazen ook: 8 peperdure dingen op veilingen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hoi dit probeer ik uit en ik ben 10 jaar maar ik ga weer want ik ben aan het werk dus doei dit was het.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.