Foto: Martijn Beekman

24 uur in de achtbaan voor het goede doel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

358 ritjes. Zoveel hebben elf achtbaanliefhebbers er gemaakt in achtbaan Troy in attractiepark Toverland. Daarmee hebben ze geld opgehaald voor Stichting Durf Te Vragen.

Achtbaan Troy bestaat deze week vijftien jaar. Om dat te vieren, organiseerde het park de Troy Coaster Challenge. Twaalf mensen mochten daarvoor 24 uur in de achtbaan zitten. En er waren heel wat liefhebbers die dat wel zagen zitten. Uit bijna vierduizend inzendingen werden uiteindelijk twaalf mensen gekozen.

Gehobbel en gedraai

Die twaalf mensen stapten zaterdag in de houten achtbaan. Hun dag bestond uit heel wat gehobbel en gedraai. Elf mensen maakten de challenge helemaal af. Af en toe mochten zij even pauze houden om te eten en te drinken. Zij verlieten de baan uiteindelijk met heel wat blauwe plekken.

Geld voor goed doel

Met de actie haalden de waaghaalzen 32.658 euro op. Dat geld gaat naar Stichting Durf Te Vragen, opgericht door Youtubers Dylan Haegens en Marit Brugman. Zij helpen jongeren met het herkennen van psychische problemen.

Hieronder zie je een filmpje van de deelnemers halverwege de challenge.

Anderen lazen ook: De engste schommels ter wereld

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook