Beeld shutterstock

25.000 aanmeldingen voor proefvakantie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Zon, zee en lekker eten. Wie wil dat nou niet? Maar helaas: corona. Op vakantie naar een Grieks eiland mag voorlopig niet. Behalve voor 189 mensen die binnenkort op proefvakantie mogen. Zij doen mee met een onderzoek naar hoe we straks weer veilig op reis kunnen. En heel veel mensen willen daar wel proefpersoon voor zijn! 

Heel veel mensen willen wel mee op de proefvakantie naar het Griekse eiland Rhodos. Sinds woensdag kunnen vrijwilligers zich aanmelden. Dat deden inmiddels meer dan 25.000 mensen. De meeste aanmelders hebben dus pech want er passen maar 189 mensen in het vliegtuig. 

Zwembad

Op 12 april vertrekt de testvlucht naar Rhodos. Tijdens de vakantie mogen de reizigers het hotel niet uit. Ze mogen wel naar het zwembad. Na afloop moeten ze tien dagen in quarantaine. Voor, tijdens en na de reis worden de deelnemers getest op corona. Reisorganisaties willen zo testen hoe ze zo veilig mogelijk straks weer mensen op vakantie kunnen laten gaan. Eerder werden ook al testen gedaan met concerten en een festival.

Lijkt het jou ook wel wat, zo'n vakantietestreis? Helaas, om mee te mogen doen moet je tussen de  achttien tot zeventig jaar zijn

 

Anderen lazen ook: Achtbaantesters gezocht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook